Hjelp! Jeg har en to åring som nekter å sitte på doringen, og kommer det noe ja så er det mest flaks eller rett og slett resultatet av å ha sittet der en stund. (Etter å ha lest oss igjennom «Postmann Pat», «Hvor er Tassen» og «Bondegården- en pekebok»…)

Alt må øves på, men…

Hvorfor er det sånn? Klart det er skummelt å sitte på en høy do og titte ned, det må øves på det også som alt annet! Men kan det være andre ting som spiller inn? Etter å ha lest litt om emnet, har jeg bestemt meg for i hvert fall å være litt ekstra tålmodig med do treningen! I Innlegget under skal jeg fortelle deg hvorfor…

Sitte på huk.

I gammel tid var doer bare en grop der en kunne gjøre sitt fornødne, eventuelt utstyrt med en tverrliggende stokk man kunne sitte på huk over. I Asia og Afrika foretrekker de fortsatt å sitte på denne måten. Og det er nettopp en studie fra Japan jeg har tittet på.

Mindre press behøves?

I studien målte de bl.a buktrykket ved tre ulike sitte posisjoner, samt at de fulgte med på vinkelen av nedre del av endetarmen. De sammenlignet normalt sittende (90 grader i hoften), med litt mer bøy i hoften og max bøy i hoften (huksittende). De fant at buktrykket var mindre når testpersonene satt på huk enn når de satt normalt. I konklusjonen antok de at jo mer bøy man hadde i hoften, jo rettere ville posisjonen for endetarmen bli. Og på bakgrunn av dette antok de altså at i huksittende posisjon ville det kreves mindre press for å få ut sitt fornødne enn til eks. i sittende.

Om du vil så kan du ta på deg «kritiker-brillene» og lese studien her😉

Interessant!

Anette