Har du fått dette spørsmålet hjemme? Har du funnet på en unnskyldning for hvorfor du ikke ble med opp på trampolinen? Er du redd for hva som hadde skjedd om du hadde blitt med opp? Er du redd for å tisse på deg?

Når du er ute og går har du helt sikkert lagt merke til at i de aller fleste hager står det en trampoline. Men hvor mange mødre har du sett oppå disse trampolinene? Ikke alt for mange vil jeg tror. For det er flere enn deg som velger å stå på siden.

Vet du hvorfor? Det er ikke fordi mammaene ikke har lyst til å hoppe. Det jeg skal fortelle deg nå er ganske skremmende. Men viste du at 80-90% av alle mødre sliter med urinlekkasje når de hopper på en trampoline? Kanskje ikke så rart at vi ikke ser så mange mammaer hoppe da?! Dere tør rett og slett ikke, fordi dere er redd for eller vet at bekkenbunnen kommer til å svikte slik at du får en urinlekkasje.

Støtene du får ned i bekkenbunnen når du hopper gjør at du tisser på deg, og hvem syns vel ikke det er flaut? Jeg skjønner godt at du dropper trampolina jeg, men du trenger ikke fortsette å stå på sidelinjen- du kan gjøre noe med det!

http://https://youtu.be/9nr1PGOLIKM

Slik gjør du for å ikke få urinlekkasje på trampolinen 🙂

Jeg vil at du skal kunne hoppe på trampolina sammen med barna dine. For barna dine ønsker at du skal være med, og du vil være sammen med de. Jeg er sikker på at du også vil bli med på leken. Du må trene bekkenbunnen din. Ja, jeg vet du har prøvd og jeg vet det er vanskelig. Derfor har jeg laget 3 gratis videoer til deg der jeg hjelper deg steg for steg å få kontakt med bekkenbunnen din igjen. Vil du ha dem? Klikk her!

Hvorfor klarer du ikke å holde igjen?

Se for deg ballong. En stor veskefylt ballong. Hva skjer med denne ballongen om du tar tak i knuta og rister den? Jo, vannet forlater toppen og presses nedover. Bunnen på ballongen blir utsatt for økt trykk og etter hvert…. ja, da sprekker den og alt vannet renner ut og nedover buksa di. Det samme skjer med din bekkenbunn når du hopper på en trampoline.

Når du hopper opp og ned får bekkenbunnen din stadig belastning, og er ikke bekkenbunnen din sterk nok vil bekkenbunnen/gulvet din på et tidspunkt ikke klare å holde igjen og lekkasje av urin er et faktum.

Som jeg tidligere har skrevet, er ikke det å trene bekkenbunnen så lett, men jeg tror at mange kvinner kunne fått bedre kontroll på bekkenbunnen dersom de hadde gjort de rette øvelse. For jeg er 100% sikker på at det er flere enn meg som slet med å finne kontakten med bekkenbunnen etter at de hadde født barn. Kanskje du fortsatt sliter med å finne kontakten med bekkenbunnen. Du skjønner ikke helt hvordan du skal knipe. Om du i det hele tatt får kontakt så er det bare det å kutte stålen. Kjenner du det igjen? Visste du at det ikke har noe å si hvor gammelt barnet ditt er?

Det er ikke noe lettere rett etter at barnet ditt er født enn når det har blitt skolebarn. Musklene de må finnes, få tilbake sin styrke og bli satt på automatikk igjen. Har du ikke fått kontakt så har du ikke fått kontakt, og jobben må gjøres. Du må finne og få kontakt med hele bekkenbunnen om du skal kunne hoppe på trampolina til neste år.

Du skjønner kanskje nå at bekkenbunnen er mer enn bare å kutte ståler. Bekkenbunnen din er så mye, mye mer. Bekkenbunnen din går fra partiet der du kutter stålen, men også mellom sitteknutene og bak ved halebenet. Og hele denne bekkenbunnen er nødt til å bli festet på samme måte som alle vaierene på trampolinen må bli festes for at trampolinen skal fungere.

Nå skal snart trampolinene pakkes bort, men det kommer en ny sommer og da skal DU kunne hoppe på trampolinen med dine barn.

Last derfor ned mine 3 gratis videoer der du i ro og fred kan trene opp din bekkenbunn, og feste en etter en vaier 😉

Sees på trampolina 🙂

Marianne
Mamme, mammamagetrener og naprapat