Velkommen til bloggen vår
Vi deler gode tips og råd til deg som mamma!Føles det som noe “trykker ned”? Det kan være et framfall
Kjenner du trykk eller buling i underlivet? Les hvorfor trening er avgjørende ved framfall – og hvordan du kan unngå operasjon.
Du kan ikke knipe noe du ikke finner
Kniper du, men kjenner ingenting? Du er ikke alene. Lær hvorfor det ikke virker – og hvordan du faktisk får kontakt med bekkenbunnen din.
Hodepine etter fødsel: Hvorfor skjer det – og hva kan du gjøre med det?
Hodepine etter fødsel er vanlig og skyldes ofte fysiske endringer som svak kjernemuskulatur, dårlig holdning og ergonomiske utfordringer som ammestillinger og bæring av baby. Kombinert med lite søvn, dårlig hydrering og mental belastning kan dette skape spenningshodepine. Løsningen er å tilpasse hverdagsrutinene, styrke kjernemuskulaturen, forbedre ergonomien og redusere stress gjennom pust og avspenning. Programmet Sterk Mamma gir verktøyene du trenger for å komme tilbake i balanse og oppnå en smertefri hverdag. Les mer på mammaklinikken.no/sterkmamma.
Når kroppen føles lånt bort – og du bare vil kjenne deg som deg selv igjen
Du kjenner kanskje igjen følelsen. Du bærer barna, løper i gangen, går i trapper – og plutselig kjennes alt så mye tyngre. En enkel tur til postkassa blir et slit. Du er sliten, har lite energi, dårlig tålmodighet med barna, og alt føles vanskeligere enn før. Som om...
Overgangsalder vs. Menstruasjon: To sider av samme hormonelle berg-og-dal-bane
Både menstruasjon og overgangsalder fører til hormonelle svingninger som kan gi smerter, humørsvingninger, søvnforstyrrelser og kroppslige endringer. Under menstruasjonen svinger østrogen og progesteron, noe som ofte gir PMS og kramper. I overgangsalderen faller hormonnivåene gradvis, noe som kan føre til hetetokter, stive ledd og vektøkning.
For å lindre disse utfordringene kan naprapatbehandling redusere muskelspenninger og smerter, mens kjernetrening med Sterk Mamma og Mammamage hjelper med å styrke kroppen og stabilisere humøret. Forstå kroppen din, finn balanse, og ta grep for en sterkere og mer energisk hverdag.
Les mer og finn løsninger på Sterk Mamma.
Situps under graviditet – Hvorfor så mye fokus på diastase?
Situps under graviditet – Er det trygt?
Lurer du på om du kan gjøre situps mens du er gravid? Mange bekymrer seg for diastase, men hva om vi fokuserer på hva kroppen din faktisk trenger?
Under graviditet kan situps bli utfordrende. Symptomer som nedpress, luft fra skjeden, rygg- og hoftesmerter eller at magen buler ut, er kroppens signaler på at øvelsen ikke er optimal.
Trygge alternativer inkluderer:
Stående øvelser med motstand
Styrketrening som aktiverer magen
Pust og bekkenbunnstrening
Forskning viser at gravide kan trene kjernen trygt, så lenge øvelsene er tilpasset. Lytt til kroppen, juster teknikken, og fokuser på stabilitet fremfor situps.
Sliter du med «mammapølsa»? Gjør du feilene som holder magen din svak?
Sliter du med «mammapølsa» og føler at magen ikke samarbeider, uansett hva du gjør? Kanskje du kjenner deg svak i kjernen, opplever vondt i korsryggen eller ser at magen presses utover i stedet for å trekke seg inn. Mange trener feil – og får dermed ikke de resultatene de ønsker. Ikke trene hardere, men smartere! Når du forstår hvordan mage og rygg henger sammen, kan du aktivere kjernen riktig og få en kropp som støtter deg i hverdagen. Mindre smerter, bedre holdning og mer energi!
Hvorfor får vi mer lekkasje og nedpress – og hva kan vi gjøre med det?
Har du opplevd lekkasjer eller nedpress som blir verre rundt menstruasjonen, i stressende perioder, eller i overgangsalderen? Dette er vanlige utfordringer mange kvinner står overfor. Ofte skyldes det en svak, sliten eller anspent bekkenbunn, som ikke gir tilstrekkelig støtte. Å få kontroll handler om mer enn bare tradisjonell bekkenbunnstrening – det handler om å trene bekkenbunnen til å fungere i bevegelse og i hverdagen.
Gjennom mitt program, Sterk Mamma, har kvinner som Chanita, Hege og Tove fått tilbake kontrollen og unngått operasjoner, lekkasjer og frustrasjon. Det er mulig å gjøre noe med dette, og jeg er her for å hjelpe deg. Les mer på mammaklinikken.no/sterkmamma.
Tren magen for hverdagen din – ikke for treningssenteret
En sterk mage handler ikke om en six-pack
For meg handler magetrening om mer enn bare utseende. Det handler om funksjon. Om å kunne stå oppreist uten smerter, løfte barna uten å få kink i ryggen, og kjenne at kroppen din støtter deg i stedet for å jobbe imot deg.
Magen din er en del av kjernen – kroppens stabilitetssenter. Når kjernen er sterk, samarbeider magen med ryggen og resten av kroppen for å støtte deg gjennom hverdagsbevegelser. Men når kjernen ikke er aktivert eller trent riktig, havner belastningen på andre områder som ryggen, nakken eller hoftene. Det fører til smerter, stivhet og frustrasjon.
Hvorfor får så mange vondt i ryggen når de står?
Sliten, verkende rygg etter å ha stått lenge? Det kan skyldes feil holdning, svak kjerne eller at du «henger» på bekkenet eller hoften. Mange opplever også dårlig balanse, økt spenning i ryggen og en følelse av å måtte sette seg. Lær hvorfor dette skjer – og hva du kan gjøre for en sterkere, smertefri rygg! 💡
Hvorfor står magen din ut? Slik kan ryggen din være årsaken
Har du kjent at magen din står mer ut enn den pleier, selv om du ikke føler at du har lagt på deg?Kanskje du har prøvd å stramme magen, gjøre situps eller til og med justere kostholdet ditt – men likevel føles magen fremtredende? Det du kanskje ikke har tenkt på, er...
Hvorfor føles ryggen din stiv – og hva kan du gjøre med det?
Vondt i ryggen når du står? Det kan skyldes dårlig holdning, svak kjernemuskulatur eller feil belastning. Mange opplever stivhet, verk og en følelse av å måtte «knekke opp» ryggen. Lær hvorfor dette skjer – og hvordan du kan få en sterkere og smertefri rygg!